Hálózati forgalomelemzés alapjai és a WireShark hatékony használata

Utolsó módosítás:
2024.01.10 14:26
Azonosító:03-007
Tanfolyamvezető:Szendrényi Tibor, Schoeller Network Control Hungary Kft.
Tanfolyamszervező:Boros Júlia
Képzés indulásának dátuma:
Jelentkezési határidő:
Óraszám:18
Ár (nettó):48.000,-Ft
Adó fajtája:+ÁFA (27%)
Bruttó ár:60.960,-Ft

Tervezett időpont kialakítása a jelentkezések függvényében.

A képzés célja:  

Az intézetek hálózati szakembereinek nyújt segítséget az informatikai rendszerrel kapcsolatos problémák hátterének azonosításában. A képzést elvégző hallgatók képesek lesznek hatékonyan kihasználni a legelterjedtebb – lényegében ingyenes – WireShark elemzőben rejlő lehetőségeket. Az IP alapú telefonkommunikáció paramétereit elemezve egyértelműen dokumentálni tudják a vizsgált helyzeteket, és azonosítani tudják a probléma gyökerét. Mindez megalapozza az informatikai rendszerek, multimédia kapcsolatok jó hatásfokú működésének hátterét.

Célcsoport: hálózati és informatikai szakemberek (nagyvállalatok, hivatalok, valamint rendszer-integrátor cégek dolgozói).

A részvétel feltételei:

Középfokú végzettség, számítógéphálózati alapismeretek, 1-2 éves gyakorlat előnyt jelent. Egyetemi vagy főiskolai végzettség nem feltétlenül szükséges, de előnyt jelent a szakirányú egyetem vagy főiskola.

A résztvevők jártasságot szereznek a következőkben:

Számítógéphálózati technológia. TCP/IP protokollcsalád legfontosabb elemei. Hálózati forgalomelemzés módszerei. WireShark elemző hatékony használata. Hibamegelőző megoldás: – állandó megfigyelésre alapozva.

Főbb témakörök:
·         Szükséges alapismeretek összefoglalása, áttekintő előadás
·         WireShark részletes megismerése gyakorlatok segítségével
·         WireShark további részletei gyakorlatokkal, kritikus szegmensek   forgalmának hosszú távú, állandó megfigyelése. Vizsgaelemzés.

Résztvevők értékelése: az intézeti vizsgaszabályzatnak megfelelően.

A képzésben résztvevők igazolást kapnak arról, hogy az elsajátított új ismeretek révén képessé váltak egy meghatározott feladat eredményesebb ellátására.

Tanfolyami tananyagok: segédlet, kb. 200-220 kivetített ábra.